Hijyen gıda firmaları için olmazsa olmazdır, ama bu onun gereklerinin her zaman hakkıyla, yapıldığı anlamına gelmez, gıda güvenliği de iyi niyetli beyanlara emanet edilemez. Konu gıda ve güvenlik olduğunda işlerin yolunda gideceğini umut etmekten daha fazlasına ihtiyacımız vardır. Mesela bilimsel bilgilere dayanan kalite politikalarına ve buna bağlı iş süreç ve prosedürlerine. Ancak bu da yeterli değildir, üretilen gıdanın güvenliğinin sağlanması için denetim ve kontrol mekanizmalarının etkin işleyişi şarttır.
Biz, Gürsoy’da sadece kendi tecrübelerimizde
Bu doğrultuda;
- Konuyla ilgili yasal mevzuatlara uygun düzenlemeler yapar, sektörümüzdeki en ilerici ve yeni gıda güvenliği uygulamalarını izler, kendimize örnek alırız.
- Tüm çalışanlarımızı temel eğitimlerden geçirerek onların gıda güvenliğine dair bilgi ve becerilerini artırır, bilinçlenmelerin
i sağlarız. - Tedarikçilerimiz
le ilişkilerimizde konuya ilişkin hassasiyetlerimi zi ön planda tutarak hareket eder, onların kalite şartlarımıza uygunluklarını denetleriz. - İş süreçlerimizde çeşitli kontrol kademeleri oluşturarak kriz yönetimde değil, risk yönetiminde yetkinleşiriz. Her kontrolün son kontrolmüşçesine yapılması gerektiğini biliriz.
- Çevre, sağlık, iş ve işçi sağlığı ve güvenliği gibi hayati önemde gördüğümüz konularda kendimizi sürekli geliştiririz.