DANA BUT KARKAS
Bonfile, kontrfile, tranç, sokum, yumurta, kontrnuar, nuar, incik ve pençetadan oluşan kemikli karkas bölümüdür.
DANA KISA BUT
Üzerinde kaval kemiği, incik kemiği ve çanak kemiği ile 5 adet değerli et (yumurta, sokum, kontrnua, nua, tranç) bulunan kemikli karkas bölümüdür.
DANA KOL KARKAS
Dana karkasın ön koludur, antrikot, gerdan ve döş bölümlerinde oluşur
DANA ORTA KEMİKLİ KISA BUT
DANA BUT KEMİKSİZ
Tüm butun kemiksiz halidir. Kontrfile, bonfile, 5’li set ve pençetadan oluşur.
DANA BUT KEMİKSİZ (BONFİLESİZ-KONTAFİLESİZ)
Butun üst tarafta diz eklemi alt bölümde çanak kemiği ve sokum arasında uzanan kemiksiz et bölümüdür.
DANA KOL KEMİKSİZ
Dana ön kolun kemiksiz halidir (kürek, gerdan, döş ve antrikot içerir)
DANA KIYMALIK ET
Kol ve bütün karın boşluğunu oluşturan kaburgaları kaplayan kemiksiz bölümüdür.
DANA KÜREK-GERDAN
Boyun kısmından ,göğüs kafesi ve kürek başlangıcına kadar olan kemiksiz et bölümüdür.
DANA TRANÇ
Butun iç kısmında incik kemiği ile çanak kemiği arasında uzanan kemiksiz et bölümüdür.
DANA NUAR
Butun arka tarafında tranç ile kontrnuar arasında bulunan, sokum ile incik arasında uzanan kemiksiz et bölümüdür.
5’Lİ SET
Dana butun tranç, yumurta, sokum, kontrnua ve nuar parçalarından oluşur.
3’LÜ SET
Dana butun yumurta, sokum ve kontrnuar parçalarından oluşur.
DANA KONTRAFİLE
Butun 11. sırt omurlarından başlayıp bel omurları hizasından sokuma kadar uzanan kemiksiz et bölümüdür.
DANA BONFİLE
Bel omurlarının iç kısmından sokuma kadar uzanan kemiksiz bölümüdür.
DANA ANTRİKOT
Kolun kaburga kemikleri ile 4-11. sırt omurları arasında uzanan kemiksiz et bölümüdür.
DANA KUŞBAŞI
Dana kemiksiz etlerinin sinir ve yağlarının ayıklanmasıyla küp şeklinde doğranmış halidir.
DANA SOTE
Dana kürek etlerinin, sinir ve yağlarının ayıklanmasıyla kuşbaşına daha küçük küp şeklinde doğranmış halidir.
DANA KIYMA AZ YAĞLI
Dana kürek, gerdan–döş kısımlarının yağlı bölümleri ayrıldıktan sonra elde edilir.
DANA KIYMA ORTA YAĞLI
Dana kürek, gerdan – döş kısmından elde edilir.
DANA İNCİK KEMİKSİZ
Dana İncik Kemikli olarak değiştirilecek.
DANA T-BONE
Bonfile ve kontrfilenin bel omurlarıyla birlikte oluşturduğu kemikli bölümüdür.
DANA PİRZOLA BÜTÜN BLOK
Kolun kaburga kemikleri ile 4-11. sırt omurları arasında yarıya kadar sıyrılmış olarak bulunan (7-8 kemik) bulunan et bölümüdür.
DANA PİRZOLA DİLİMLİ
Blok pirzolanın dilimlenmiş halidir 1,5-2 cm kalınlığında kesilir.
DANA KARACİĞER
Dananın sakatatlarından ciğer olanıdır.
DANA KARACİĞER – DOĞRANMIŞ
Dana ciğerinin doğranması ile elde edilen üründür.
DANA İŞKEMBE
Dananın sakatatlarından işkembe olanıdır.